КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 3 декември 2019 г.

Сурова тарта от жълт грах с конопено семе на прах / Raw yellow pea cake with hemp seed powder /



   Жълтият грах е подходащ за приготвяне в сурово състояние.От него може да се приготви песто / сурово или топлинно обработено /, крем - супа, гарнитура или дори яхния.Жълтият грах, който купувам не покълва затова го използвам само накиснат във вода докато омекне.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

250 - 300 грама суров жълт грах
1 с.л. с връх конопено семе на прах
1 с.л. с връх микс от подправки - риган, чубрица, сминдух, балканска чубрица и мащерка /
3 - 4 с.л. зехтин
сок от половин лимон

    Накиснете във вода зърната жълт грах за 24 часа докато омекнат.Сменете водата 2 пъти и измийте хубаво зърната след изтичане на времето.Смелете граха в машинка за мелене на месо или пасатор като добавите лимоновия сок.При нужда повторете процедурата докато получите добре смляна хомогенна смес.Овкусете с подправките, конопеното семе и зехтина.Разбъркайте хубаво и оставете сместа да престои 2 часа за добро овкусяване.
   Оформете от сместа тарта, бургер или каквото на вас Ви харесва.От тази смес могат да се приготвят сурови кнедли с две лъжици.Аз направих тарта и украсих семпло с чери домати.
          Приятен апетит !








2 коментара:

  1. Няма ли проблем да се яде суров грах?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,
    жълтият и зеленият грах могат да се ядат сурови.Няма проблем.Но могат да се накисват предварително във вода.Зеленият грах може да се бере в млечна зрелост.Тогава зърната са крехки, меки и много вкусни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване