КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 12 декември 2019 г.

Сурова супа с грах, тиквичка, краставица и зеленолистни зеленчуци / Raw soup with peas, zucchini, cucumber and green leafy vegetables /



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2 тиквички
1 краставица
200 грама замразен, пресен или консервиран грах
1 връзка репички с листата
листа от бораго / краставична трева / - 5 - 6 броя
зехтин - 5 - 6 с.л.
сок от 1 лимон
1 щипка сол / по желание /
вода / добавя се на части до получаване на желаната консистенция /
За гарниране :

репички, грах, краставична трева


    Измийте и почистете тиквичките, краставицата и репичките като запазите част от листата им.Измийте листата на борагото и ги нарежете на тънки лентички.Репичките нарежете на фини и тънки филийки като запазите няколко за украсата.Измийте замразения грах под течаща студена вода първоначално.След това промийте няколко пъти с топла вода.
   В блендер, пасатор или нутрибулет смелете нарязаните на парчета тиквички, краставица и листа от репички.Добавете към тази смес сок от 1 лимон и вода ако е необходимо.Добавете граха и отново смелете докато получите консистенция на сурова супа.Овкусете със сол, добавете и листата на борагото и репичките.Разбъркайте отново и поднесете в купички.
   Всяка купичка украсете с филийки репички и струйка зехтин и да Ви е сладко !










Няма коментари:

Публикуване на коментар