Това сирене направих в сладък вариант и по - скоро прилича на крем отколкото на сирене, защото не оставих кашуто на стайна температура да ферментира.Получи се много вкусно крема - сирене .Сладостта дойде освен от ядките кашу и от кленовия сироп, а зехтина и цветовете от иглика придадоха още една сладникава нотка.
За тази рецепта използвах маслото от цветовете на иглика, което бях показала в предходна публикация - https://naturalnakuhnia.blogspot.com/2020/04/blog-post_7.html .Цветове отделих за украса, а останалите нарязах за крема.От това масло , което е екстра вържин зехтин отделих и за овкусяване на сиренето.Ето и рецептата :
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
сурово кашу / след накисването във вода / - 680 грама
кленов сироп - 4 - 5 с.л.
зехтин / от цветовете иглика / - 4 - 5 с.л.
цветове от иглика - нарязани 1 шепа
вода - за накисване на ядките кашу
За декорация : цветове от иглика
Обърнете внимание,че ядките кашу са замерени като грамаж след накисването във вода.Обемът им се увеличава според мен най - малко 2 пъти.
Суровите ядки кашу залейте с вода докато ги покрие за 4 - 5 часа.Без да отцеждате водата смелете в пасатор или Нутрибулет до фин крем.Ако е нужно добавете още вода, трябва да получите хомогенна, добре смляна маса.Към този крем добавете нарязани цветове от иглика, зехтин / от накисването на цветовете / и кленов сироп и хубаво разбъркайте.
Получавате сладко крема - сирене, което е много вкусно и подходящо за гарниране както на солени, така и на сладки ястия, супи и десерти.По желание можете да оставите този крем от кашу да ферментира леко на стайна температура и след това да добавите зехтина и кленовия сироп.В такъв случай ще получите леко кисело крема - сирене.Аз направих крема от ядки без ферментация, но получих изключително вкусен и ароматен крем.
Няма коментари:
Публикуване на коментар