КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 6 април 2020 г.

Картофена салата с кисели краставички, кедрови ядки, праз и левурда / Potato salad with pickles, cedar nuts, leeks and levard /




   НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

4 големи картофа / около 1200 кг. /
50 грама кедрови ядки
1 1/2 ч.ч. кисели краставички
1/2 стрък праз лук
6 - 7 листа левурда
сол - 1 ч.л. с връх
зехтин или друга растителна мазнина по избор - 1/2 ч.ч.
марината от киселите краставички / 1/4 ч.ч. / / по желание /


за декорация - див лук

   Картофите се сваряват цели с обелките до пълно омекване.Изваждат се и се обелват още топли.Веднага се пасират с преса за картофи.Киселите краставички се нарязват на малки кубчета, праз и левурда се режат на ивички.
    Всички продукти за салатата се смесват в голяма купа, разбъркват се.Салатата се поднася декорирана със стръкчета див лук.
   Приятен апетит !















2 коментара:

  1. Чудесна, че и красива салатка! От къде ти хрумват...

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    това е една моя импровизация на класическата картофена салата.
    Поздрави и успешна работа тази седмица !

    ОтговорИзтриване