КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 23 април 2020 г.

Арабски кус - кус със зеленчуци / Arabian Couscous with Vegetables /



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 ч.ч. арабски кус - кус
зеленчуци по избор / пресни или замразени / :
- морков - 1 брой
- кромид лук - 1 брой
- червена пиперка - 1 брой
- зелена пиперка - 1 брой
- бамя - 10 броя
- корени от целина и магданоз - 1/2 ч.ч.
- корен пащърнак - 1 малък корен
зехтин
лимонов сок
гореща вода - 2 ч.ч.

    Арабският кус - кус е много лесен за приготвяне и може да се използва винаги, когато искаме да приготвим гарнитура за кратко време.Зеленчуците, които подбрах са тези, които ние в нашия дом харесваме и с които разполагах в момента.Но винаги когато правя някаква гарнитура използвам корени от магданоз, пащърнак, целина .Така гарнитурата става по - вкусна и ароматна.Разбира се могат към тази смес да се добавят и други зеленчуци, както и сладка царевица.Всеки според своето желание и вкус може да добави също така броколи, карфиол или тиквичка.
   Всички зеленчуци се почистват, измиват и нарязват / без бамята /.Най - напред в мазнина и малко вода се задушава лука, добавят се кореноплодите.Като поомекнат се добавят постепенно и всички останали зеленчуци.Добавя се 1 ч.ч. гореща вода за да се сготвят зеленчуците.
  Когато водата почти изври и зеленчуците са омекнали сваляме съда от огъня и добавяме арабския кус - кус.Заливаме всички продукти с гореща вода - 2 ч.ч.Поставяме капак върху съда и оставяме така докато кус - куса поеме всичката вода.
   Когато водата напълно е абсорбирана гарнитурата е готова.
                                Приятен апетит !




2 коментара:

  1. Вкусна гарнитура, а и основно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      много бързо се приготвя арабския кус - кус.Лесна и вкусна гарнитура се получава.
      Поздрави и усмихнат ден !

      Изтриване