КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 1 април 2020 г.

Най - хубавата паста за зъби / The most beautiful toothpaste /

 

    Грижата за хубави и здрави зъби е неотложна повеля на хигиената.Използвайки това , индустрията наводни пазара с безброй много " пасти за зъби " от химически състав.Вредата от тях е безспорна.Някои повече, други по - осезателно, но всички са с известно вредно влияние върху зъбите.
    Малцина познават най - хубавата, най - безвредната паста за зъби.Това са плодовете.Този, който се храни с изобилно сурови плодове и зеленчуци той няма нужда от друга никаква паста.Витамини, плодова захар, соли, плодови киселини, скрита слънчева енергия.Всичко това се съдържа в естествената паста за зъби - плодовете.Коя друга търговска паста с такъв богат безвреден състав ? Кой може да се съмнява, че пастата - плод не е достатъчна за да пречисти и дезинфекцира зъбите и устата ? Нещо повече плода пречиства целия храносмилателен канал, даже и телесните сокове и кръв.
    Но не само плода, всички видове зеленчуци, употребени в суров вид, не са нищо друго освен отлична паста за зъби.
    Ако след ядене изядете чрез гризане и хапане, няколко плода или парчета суров зеленчук - най - добре  и от двете, тогава бъдете сигурни, че вие дезинфекцирахте, пречистихте зъбите и устата си.Така гледаната уста никога не мирише, зъбите никога не са грозни.Погледнете около себе си хората, които ядат предимно плодове и които никога не употребяват паста, какви хубави бели зъби имат.
    Но тази естествена паста не е и по - скъпа от другите търговски артикули.За няколко лева човек може да си достави плодове за след ядене.А това е достатъчно.Най - много може да се наложи след яденето освен тази естествена паста, изчистване на зъбите с клечка за зъби.
     Нито за момент не забравяйте, че употребявайки тази паста, вие пречиствате целия си храносмилателен канал, цялото си тяло, всяка негова клетка, неговите сокове и кръв.А това е вече пълна гаранция за запазване от заболяване, а и излекуване на други съществуващи вече заболявания.
  
/ С. МАНОВ, с. Саволяно, сп.  "ПРИРОДЕН ЛЕКАР ", кн.4, стр.62 - 63 /

2 коментара:

  1. Точно помислих, че съм объркала блогаь но не - точно тук съм си, прочитайки:) Моята баба си миеше зъбите с пръст, натопен в сол, или сода, търкаше, жабеше и готово!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      старите хора не помня да са използвали пасти за зъби.Така беше - сода и сол използваха.Тази статия е от едно старо списание за здравето, интересна е затова я публикувах.
      Поздрави !

      Изтриване