КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 12 май 2020 г.

Салата от диви растения с кашу / Salad of wild plants with cashew nuts /



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

100 грама сурово кашу
1 връзка репички
1 връзка зелен влашки лук
10  - 12 листа лапад
10 - 12 листа спанак
1 краставица
1 - 2 шепи звездица / врабчови чревца /
зехтин
лимонов сок

   Наражете репичките и краставицата на полумесеци, а зеления влашки лук - на ситно.Влашкият лук е известен по нашия край, много крехка и вкусна зеленина е.По - дребен е от класическия кромид лук, от един стрък излизат няколко луковички.Но затова пък е чудесен за салати, плънки и гарнитури.Зеленината измийте и нарежете на ивички.
   Смесете всички продукти в голяма купа и разбъркайте като овкусите със зехтин, сок от лимон и по желание щипка сол.
     Да Ви е сладко !















2 коментара:

  1. И аз обичам да добавям кашу в салата.

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    кашуто е скъпа ядка, по - рядко я използвам, но затова пък е вкусна.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване