Листата на крехкото и младо червено цвекло са много подходящи за салати, задушаване както и за приготвяне на супи, тестени изделия и яхнии.Чудесен избор са тези листа и при приготвяне на сарми както и листата на манголда / листното салатно цвекло /.Но според мен листата на червеното цвекло са по - крехки, по - нежни и с различен вкус.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 броя червено цвекло с листата
1 с.л. с връх смлян пресен чесън
1 авокадо
10 - 12 чери доматчета
5 - 6 с.л. зехтин
сок от 1 лимон
1 щипка сол / по желание /
Измийте листата на червеното цвекло и премахнете дръжките.Нарежете чери доматчетата на половинки, листата на цвеклото на ивички, авокадото на малки парченца.
Смесете всички продукти за салатата в голяма купа, овкусете с лимон, зехтин и сол - по желание.Разбъркайте хубаво и поднесете веднага.
Приятен апетит !
Чудесно!
ОтговорИзтриванеЛистата от цвеклото са прекрасни за салати, сармички, само бланширани с лимонов сок и зехтин са чудесна гарнитура към пържени яйца на очи или месо.
ОтговорИзтриванеПоздрави !