КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 27 май 2020 г.

Салата от мариновани тиквички с бадеми, краставична трева , копър и чесън / Marinated zucchini salad with almonds, krastavična grass, dill and garlic /






     Маринованите тиквички определено са по - вкусни, а са толкова лесни за приготвяне.Подбирайте за мариноване и прясна консумация малки тиквички, които не се белят, а само се почистват в двата края.Кората на тиквичките е нежна, крахка и много вкусна, а вътрешната част е все още с необразувани семена.За топлинна обработка тиквичките може да са по - едри, но обикновено зависи и как ще се приготвят.В зависимост от начина на приготвяне можете да подберете тиквичките и по цвят.Имайте в предвид,че тъмнозелените тиквички са с по - плътно и стегнато месо, тиквичките оцветени в светлозелено са с крехко месо, но са и по - воднисти.А жълтите тиквички в зависимост от сорта обикновено са също със стегнато и много вкусно плътно месо.Най - воднисти от всички тиквички са патисоните.
   При мариноване на тиквички за прясна консумация могат да се подберат както тъмнозелени, така и жълти или светлозелени тиквички с дължина 10 - 14 см.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

5 - 6 светлозелени тиквички
50 грама бадеми
1/2 връзка копър
1/2 връзка краставична трева
1 с.л. с връх счукан чесън
сок от 2 - 3 лимона
6 - 7 с.л. зехтин

   Най - напред накиснете бадемите във вода за 6 часа за да увеличат обема си.Нарежете част от тях на едро, а другите оставете за декорация.Нарежете почистените в двата края тиквички на кръгчета с къдраво ножче.Нарежете краставичната трева и копъра на ситно.
   В стъклен съд с капак започнете да редите на пластове ред тиквички, ред зеленина , бадеми като периодично поръсвате със смес от зехтина и лимоновия сок.Затворете с капак съда и оставете тиквичките да се мариноват 12 - 24 часа в хладилник.
    Преди да поднесете маринованите тиквички като салата или гарнитура ги овкусете със счукания чесън, декорирайте с цели бадеми и да Ви е сладко !





















Няма коментари:

Публикуване на коментар