През този сезон все още нямаме градински тиквички.Затова пък в търговската мрежа има внос на много хубави, малки тиквички.Те са подходящи както за салати, така и за консумация печени на грил.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 - 1.5 кг. пресни тиквички
олио и соев сос
ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО ОВКУСЯВАНЕ :
1 връзка прясна маточина
1 - 2 шепи гръцка коприва
1/2 връзка магданоз
1 глава стар чесън
сок от 1 лимон
6 с.л. зехтин
Измийте хубаво тиквичките и без да ги белите ги почистете ако има загнили части, отрежете двата края.Всяка тиквичка нарежете на ленти по дължина с белачка за зеленчуци.Поставете тиквичките в голяма купа, напръскайте с олио и соев сос и разбъркайте.
Печете така подготвените тиквички на скара или грил тиган от двете страни до готовност.
Отделно пригответе соса като пасирате в пасатор или блендер подготвената зеленина, чесъна , лимоновия сок и зехтина.С тази смес залейте вече опечените на грил тиквички и оставете така на стайна температура да се овкусят и мариноват.
Поднесете ги като салата или гарнитура и да Ви е сладко !
Сигурно са много ароматни така!
ОтговорИзтриванеЧудесни тиквички на грил се получиха.
ОтговорИзтриванеПоздрави !