КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 27 май 2020 г.

Салата от японска мизуна и култивирано глухарче / Salad of Japanese Mizuki and cultivated dandelion /



      Японската мизуна е много подходяща за салати и дресинги в сурово състояние. Според мен тя не бива да се обработва топлинно, защото листата са много крехки, нежни и красиви и по - скоро е идеална за декорация отколкото за обработка на огън.Комбинирах я със засято в саксия глухарче.Това са едри листа, светлозелени на цвят, идеални за приготвяне на предястия, дресинги, салати, за декорация и гарнитури.Тези листа са една форма за култивиране в саксия или сандъче на терасата.Използва се само зелената листна маса, но цвят няма както е при дивата форма на глухарчето.Листата освен това нямат горчив вкус, но за сметка на това са вкусни, крехки и много нежни.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2 - 3 шепи листа от диво или култивирано глухарче
1 шепа листа от японска мизуна
10 - 12 маслини стафидаки
10 - 12 чери доматчета
1 краставица
1 глава червен лук
сок от 1 лимон или ябълков оцет
5 - 6 с.л. зехтин

   Нарежете на ситно червения лук, чери доматките на половинки, краставицата на полумесеци, зеленината - на тънки ивици.Поставете всички продукти в купа, добавете маслините, зехтина, сока от лимона, щипка сол и хубаво разбъркайте.
   Поднесете салатата веднага след приготвянето и да Ви е сладко !










2 коментара:

  1. Отговори
    1. Веси,
      за японската мизуна писах в отделна публикация.Тази салата е добавена почти винаги към миксовете, които предлагат в магазинната мрежа.Това е много крехка и леко пикантна салата, наподобява по вид рукулата.В смес с други зеленолистни е много вкусна.
      Поздрави !

      Изтриване