КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 15 май 2020 г.

Салата от глухарче, лобода, домати, краставици, врабчови чревца, маслини и магданоз / Salad of dandelion, loode, tomatoes, cucumbers, sparrows innards, olives and parsley /






  Цялата серия от пролетни салати приготвям с култивирани и диви растения от нашата градина.Тази салата приготвих с пресен спанак и лобода, както и звездица / врабчови чревца /. Тази зеленина сега я има в изобилие  и е прекрасна за салати.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

пресен спанак - 1 - 2 шепи
прясна лобода - 1 - 2 шепи
врабчови чревца - 1 шепа
1 шепа листа от глухарче
1 краставица
10 - 12 чери домати
8 - 10 маслини
1/2 връзка магданоз
3 - 4 стръка прясна маточина
1 връзка влашки лук
лимонов сок от 1 лимон
5 - 6 с.л. зехтин
1 щипка сол / по желание /

    Прясната зеленина се измива много хубаво, отцежда се и се нарязва на тънки ивички.Добавя се нарязана на полумесеци краставица, половинки чери домати, ситно нарязан влашки лук, маслини.Добавя се дресинга и хубаво се разбърква.
    Поднесете салатата веднага след приготвянето и да Ви е сладко !












Няма коментари:

Публикуване на коментар