КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 7 март 2024 г.

Брюкселско зеле на пара с пресен копър / Brussels sprouts steamed with fresh dill /



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

500 грама прясно брюкселско зеле

1/2 връзка пресен копър

сок от 1/2 лимон

струйка зехтин

    Измийте зелките и почистете външните листа.Отрежете в основата всяка зелка и подреждайте в съд за варене на пара.Ако нямате такъв съд можете да използвате обикновена тенджера.На дъното сложете решетка за пара и налейте вода.

   Варете под капак така,че зелките да омекнат от парата.Когато са готови ги извадете внимателно и оставете да изстинат.

       Полейте със зехтина, лимона и поръсете с копъра.

          Да Ви е сладко ! 




Няма коментари:

Публикуване на коментар