НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
300 грама червена леща
2 литра вода
1 голяма глава лук
1 морков
3 стръка селари
1 глава чесън на скилидки
2 - 3 стръка българска целина
1 ч.л. с връх куркума
1 ч.л. с връх зърна кориандър
1 с.л. балканска чубрица
1 ч.л. с връх обикновена чубрица
1 ч.л. с връх сушен джоджен
1 щипка сол по желание
Почистете и измийте зеленчуците.Нарежете кромид лука на ситно, моркова на кубчета, селарито и българската целина на ивички.Обелете скилидките на чесъна.Измийте хубаво лещата под течаща студена вода.
В тенджера поставете лещата и водата и оставете да заври.Когато кипне започнете да обирате пяната.След като течността се избистри добавете зеленчуците / лук, морков и селари / и намалете огъня.Лещата трябва да се вари на тих огън.След като поври 10 минути добавете подправките и щипка сол.Варете до омекване на зеленчука и лещата.Извадете от огъня и добавете ситно нарязаните стръкове българска целина и скилидките чесън.
Сервирайте топла или студена и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар