КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 21 юни 2016 г.

Червено цвекло с мед, стафиди и червени боровинки / Beetroot with honey, raisins and cranberries /


    Винаги разполагам с червено цвекло независимо от сезона.Винаги го засяваме в градината, а когато количествата се изчерпят напълно купувам.Реших да го направя със стафиди и сушени червени боровинки с малко акациев мед.Така го съхранявам в хладилника няколко седмици и директно го използвам за салати с различни добавки - зеленина, орехи, чесън, моркови, пресни броколи или други зеленчуци по избор.Удобно е за работещи жени, които връщайки се от работа с малко труд ще приготвят набързо салата.
Количествата са произволни - аз приготвям няколко буркана, които запечатвам с винтова капачка и съхранявам на най - долният рафт в хладилника.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
червено цвекло - кореноплоди, настъргани на едро ренде
стафиди
червени боровинки
акациев мед
Накиснете стафидите и червените боровинки във вода за кратко 1/2 - 1 час и добавете към цвеклото.В зависимост от това колко сладка искате да бъде сместа добавете и 1 - 2 с.л. мед.Разбъркайте и напълнете в стъклени буркани.Притискайте сместа добре и запечатайте.
           Да ви е сладко !







2 коментара:

  1. Пак нещо много интересно, аз зимата ползвам цвекло, купувам го.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      използването на цвекло и то червено е закон за мен.Много е полезно точно този вид цвекло за различни заболявания, особено за жените.Така,че всяко семейство не бива да се лишава от този зеленчук.
      Поздрави !

      Изтриване