КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 29 декември 2019 г.

Македонско кьопоолу по рецепта на Александрина Пендачанска / Macedonian Kyopoulo by prescription of Alexandrina Pendachanska /







    Тази рецепта е публикувана в списание " Кухнята " от февруари 2002 година.Оперната певица Александрина Пендачанска е изброила продуктите за приготвяне на тази разядка.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

печени червени и зелени пиперки - 10 - 12 броя
пресни домати - 2 - 3 броя
магданоз - 1 връзка
чесън - 5 - 6 склидки
1 стрък праз
люти пиперки / според вкуса и предпочитанията / - 1 - 2 броя
зехтин - 5 - 6 с.л.
1 щипка сол
    

      Нарежете много на ситно или смелете печените пиперки и доматите.Нарежете също на ситно магданоза, чесъна и праз лука.Всички продукти за тази разядка смесете в купа и хубаво разбъркайте.Поднесете гарнирана с люта пиперка.
     Приятен апетит !









4 коментара:

  1. Отговори
    1. Веси,
      тази рецепта на оперната певица Александрина Пендачанска допадна и на мен, чудесно е като разядка това Македонско кьопоолу.Можеш да изпробваш рецептата.
      Поздрави !

      Изтриване
    2. Да, направих, и ни хареса, определено пак бих направила! Благодаря!

      Изтриване
    3. Веси,
      и на мен ми допадна тази рецепта.Чудесна разядка за зимната трапеза.
      Поздрави и лека седмица !

      Изтриване