КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 18 декември 2019 г.

Зелена салата с круша, сушени боровинки, стафиди и годжи бери / Green salad with pear, dried blueberries, raisins and goji berries /



   Ето тази простичка салата е много лесна за приготвяне, евтина и много вкусна.Подходяща е за приготвяне дори и в по - студените зимни дни, защото крушите през сезона са достъпни и много вкусни не само като десерт, но и като добавка към зеленолистни салати.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 салата Айсберг
сушени червени боровинки
стафиди
годжи бери
сок от 1 лимон
3 -4 с.л. зехтин
1с.л. мед или кленов сироп
1 круша

   Измийте и почистете салатата айсберг и я накъсайте с ръце или я нарежете на тънки ивички.Добавете според вкуса и предпочитанията си стафиди, сушени червени боровинки и годжи бери.Овкусете със зехтин, мед и сок от лимон и хубаво разбъркайте.
   Измийте крушата, разрежете я на две части и почистете семенната част с кръгла лъжичка.Нарежете на тънки парченца.
   Сервирайте салатата в плато като в двата края или в кръг поставите тънки слайсове от круша, а в средата - зелената салата Айсберг със сушени боровинки, годжи бери и стафиди.
   Поднесете веднага след приготвянето и да Ви е сладко !













2 коментара:

  1. Много е хубава салатката, Ели и подходяща за повод и без повод.
    Поздрави и Весели празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весели празници и на теб Или.Салатката наистина е много лесна за приготвяне и не на последно място евтина.Всеки може да я приготви дори и за предстоящите празници и няма да загуби много време в кухнята.
      Поздрави !

      Изтриване