НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
500 грама цикория / 3 - 4 броя /
чесън
копър
лимонов сок и лимонова кора
зехтин
сол
За декорация : цветчета от бадем
Измийте хубаво копъра и цикорията.Направете дресинга от ситно нарязан копър, счукан чесън, лимонова кора, лимонов сок и зехтин.Разбъркайте хубаво.Отрежете част от пънчето на всяка цикория и след това разрежете на две по дължина.
Намажете скара или грил - тиган с мазнина и загрейте хубаво.Изпечете цикорията от двете страни до омекване и приятен загар на листата.Готовите цикории поставете в плато, намажете със зехтин, посолете и намажете с дресинга от копър и чесън.Поднесете леко топли или студени като предястие.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар