КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 27 март 2022 г.

Печена цикория на грил с копър и чесън / Grilled chicory with dill and garlic /

 



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

500 грама цикория / 3 - 4 броя /

чесън

копър

лимонов сок и лимонова кора

зехтин

сол

За декорация : цветчета от бадем

   Измийте хубаво копъра и цикорията.Направете дресинга от ситно нарязан копър, счукан чесън, лимонова кора, лимонов сок и зехтин.Разбъркайте хубаво.Отрежете част от пънчето на всяка цикория и след това разрежете на две по дължина.

Намажете скара или грил - тиган с мазнина и загрейте хубаво.Изпечете цикорията от двете страни до омекване и приятен загар на листата.Готовите цикории поставете в плато, намажете със зехтин, посолете и намажете с  дресинга от копър и чесън.Поднесете леко топли или студени като предястие.

             Приятен апетит !
















Няма коментари:

Публикуване на коментар