КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 28 март 2022 г.

Салата от печен лук / Roasted onion salad /

 



    Преди години баба ми приготвяше салата от печен лук.Не само това - печеше цели глави кромид лук и ги консумираше просто така, само с хляб.Днес лука е една от най - евтините храни.Вкусна и питателна супа можем да приготвим само с лук.Както и вкусна яхния или гарнитура.

  Тази салата е без никакви добавки.Напълно натурална само със зехтин и лимонов сок.Лукът може да се изпече с обелката и след печене да се обели.Но аз го пекох без обелка.Салатата може да се приготви както с едър кромид лук, така и с дребен.Използвайте какъвто имате в наличност.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 кг. дребен кромид лук

зехтин

лимон

сол - по желание

   Не използвам сол, а тази салатка е вкусна и сладка без добавка на сол или подправки.Изпечете лука върху хартия за печене леко наръсен със зехтин.Когато е готов поставете в съд и овкусете с лимонов сок и малко зехтин.

   Поднесете салатата леко топла или студена и да Ви е сладко !













Няма коментари:

Публикуване на коментар