КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 29 март 2022 г.

Салата от печено червено цвекло / Roasted beetroot salad /

 


  НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 голяма глава червено цвекло

зехтин

лимонов сок

сол

За гарниране :

кисели краставички, чесън, каперси

         Най - напред изпечете цвеклото във фурната.Измийте хубаво цвеклото и го поставете във фолио.Хубаво го обвийте във фолиото така,че при печене да не изтича сок.Печете във фурната докато при натиск цвеклото е омекнало.Извадете да изстине напълно.Обелете зеленчука и го нарежете на тънки кръгове.Поставете в салатиера или чиния.Украсете с кисели краставички, каперси и чесън.Поръсете със зехтин, сол и лимонов сок.

   Приятен апетит !















Няма коментари:

Публикуване на коментар