НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
500 грама бял едър фасул
1 голам стрък праз лук
1 голям морков
парче пащърнак
сол на вкус
зехтин - 1 кафена чашка
вода
подправки по вкус - смес от сушен босилек, риган, майоран, чубрица, балканска чубрица, бял риган, джоджен - 1 с.л. с връх
Най - напред измийте хубаво фасула и го накиснете във вода за 6 - 12 часа.Отново го измийте и поставете в тенджера да се вари на тих огън, след завиране намалете огъня до минимум.Водата е 3 части, фасула - 1 част.Фасулът трябва да омекне хубаво без да се разварява.Водата трябва да остане минимално количество.При нужда се добавя още гореща вода.
След сваряване на фасула добавете солта и разбъркайте.Изсипете готовия фасул в тава.Залейте със зехтина, добавете подправките.Разбъркайте и украсете със зеленчуци отгоре.Морковите нарежете на лентички, пащърнака - на кръгчета, праза на парчета.Печете ястието на фурна 20 минути при температура 200 градуса.Зеленчуците трябва да омекнат и се запекат , а ястието да остане на мазнина.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар