КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 27 март 2022 г.

Супа от коприва със стафиди / Nettle soup with raisins /

   


   Тази супа видях в руски сайт, но не помня точно кой беше.Супа от коприва с ориз и стафиди - това беше заглавието.Е, аз приготвих супата по мой вкус, но без ориз, а със сушени зеленчуци.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 голяма купа прясна коприва

4 - 5 с.л. с връх смес от сушени зеленчуци / моркови, лук, пиперки, пащърнак, целина /

4 - 5 с.л. с връх стафиди

зехтин - 5 - 6 с.л.

вода 

сол на вкус

   Поставете на огъня 1 литър вода да заври и изсипете предварително добре почистената и измита коприва.След като се попари и омекне извадете и отцедете от водата.Нарежете на ситно копривата, а водата от попарването запазете.

   В тенджера сложете водата от попарването, добавете още 1 литър и оставете да заври.Прибавете сушените зеленчуци и копривата и варете на тих огън около 20 минути.Добавете стафидите, солта и варете още 5 минути.Накрая добавете мазнината и свалете от огъня.Оставете стафидите да увеличат обема си и сервирайте топла или студена.

   Супата може да се приготви и с добавка на ориз 1 - 11/2 с.л.Той се добавя в началото когато се добавят към водата копривата и сушените зеленчуци.

      Супата може да се приготви и без мазнина и да се сервира с добавка на песто, доматен сос, лютеница или нещо друго по Ваш вкус.

           Приятен апетит !











Няма коментари:

Публикуване на коментар