КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 18 април 2022 г.

Качамак с пресни домати, самардала и каперси / Cachamak with fresh tomatoes, samardala and capers /

 



     Обичам самардала и имам засята в градината.Но винаги я използвам сушена, а не прясна.Прясната самардала има вкус смесен между чесън и лук и е с много остър аромат и вкус.Затова набраната самардала от градината изсуших под климатика и използвах за гарниране на качамак.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

царевичен грис - 1 ч.ч. / 200 - 250 грама /

3 ч.ч. със същия размер вода

1 щипка сол


За гарниране :

1 домат

каперси

1 - 2 щипки сушена самардала

2 - 3 с.л. зехтин


    В тенджера с дебело дъно изсипете царевичния грис и водата.Бъркайте на силен огън докато заври с дървена лопатка или лъжица.Малко преди завирането намалете огъня до минимум и варете качамака до сгъстяване.Когато лопатката започне да прави " пътечка " по дъното на съда качамака е готов.Изсипете в плато и гарнирайте със самардала, пресен домат на кубчета, нарязани на кръгчета / или цели / каперси и зехтин .

    Поднесете топъл и да Ви е сладко !










Няма коментари:

Публикуване на коментар