Обичам самардала и имам засята в градината.Но винаги я използвам сушена, а не прясна.Прясната самардала има вкус смесен между чесън и лук и е с много остър аромат и вкус.Затова набраната самардала от градината изсуших под климатика и използвах за гарниране на качамак.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
царевичен грис - 1 ч.ч. / 200 - 250 грама /
3 ч.ч. със същия размер вода
1 щипка сол
За гарниране :
1 домат
каперси
1 - 2 щипки сушена самардала
2 - 3 с.л. зехтин
В тенджера с дебело дъно изсипете царевичния грис и водата.Бъркайте на силен огън докато заври с дървена лопатка или лъжица.Малко преди завирането намалете огъня до минимум и варете качамака до сгъстяване.Когато лопатката започне да прави " пътечка " по дъното на съда качамака е готов.Изсипете в плато и гарнирайте със самардала, пресен домат на кубчета, нарязани на кръгчета / или цели / каперси и зехтин .
Поднесете топъл и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар