КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 4 април 2022 г.

Паста от сушени червени пиперки с арабска мента / Pasta of dried red peppers with Arabic mint /

 


   Тази паста направих през почивните дни.Използвах подправката арабска мента, която имам засята в саксия и почти цяла година използвам.Арабската мента има вкус напомнящ на смес от мента и джоджен.Може да се използва за овкусяване на бобови храни, зеленчуци, супи или салати.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

80 грама сушени червени пиперки

прясна арабска мента - 3 - 4 стръка

сушена арабска мента - 1 .ч.л.

зехтин

сол / по желание /

   Почистете пиперките от семето, накъсайте месестата част и залейте с вода в купа за 12 часа.Отцедете водата и смелете пиперките в пасатор.При нужда добавяйте вода от накисването.Трябва да получите гладка, хомогенна паста.Овкусете със сол, зехтин и подправките.Арабската мента има много силен аромат, особено в прясно състояние.Но и сушена също.

      Поднесете пастата самостоятелно или  към зеленчуци, супи, салати и да Ви е сладко !
















Няма коментари:

Публикуване на коментар