Тази паста направих през почивните дни.Използвах подправката арабска мента, която имам засята в саксия и почти цяла година използвам.Арабската мента има вкус напомнящ на смес от мента и джоджен.Може да се използва за овкусяване на бобови храни, зеленчуци, супи или салати.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
80 грама сушени червени пиперки
прясна арабска мента - 3 - 4 стръка
сушена арабска мента - 1 .ч.л.
зехтин
сол / по желание /
Почистете пиперките от семето, накъсайте месестата част и залейте с вода в купа за 12 часа.Отцедете водата и смелете пиперките в пасатор.При нужда добавяйте вода от накисването.Трябва да получите гладка, хомогенна паста.Овкусете със сол, зехтин и подправките.Арабската мента има много силен аромат, особено в прясно състояние.Но и сушена също.
Поднесете пастата самостоятелно или към зеленчуци, супи, салати и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар