КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 26 април 2022 г.

Гарнитура с финокио, грах и маруля на пара / Garnish with finocio, peas and lettuce steamed /

 



    Тази много лесна гарнитура приготвих с грах от консерва.Но може да се използва и пресен грах или грах от фризер.В този случай и граха се вари на пара.

    НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 консерва грах / според порциите /

1 - 2 глави финокио

1 голяма маруля

зехтин

лимонов сок

      Всичко, което трябва да направите е да почистете марулята от увредените листа както и финокиото.Разрязвам финокиото на две части по дължина.След това всяка половина още на две части.Така варя в кошничка на пара.Листата от малуля отделям от кочана и също вяря на пара.

      При сервиране на зеленчуците в плато добавям зехтина и лимоновия сок.Украсявам с листа финокио / подобни на копър / и гарнирам с парче лимон.

    Поднасям така съвсем натурално без никакви други добавки .

           Приятен апетит !




Няма коментари:

Публикуване на коментар