КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 12 април 2022 г.

Яхния от праз лук с моркови, пащърнак, селари и сушени сини сливи / Leek stew with carrots, parsnips, celery and prunes /

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

2 броя праз лук / големи /

1 морков

1 пащърнак / използвах замразен /

3 - 4 стъбла селари

1 ч.ч. сушени сини сливи

зехтин

чубрица

   Задушете в зехтин и малко вода нарязания на тънки кръгчета праз лук.Добавете след това моркова на кръгчета, селърито на тънки филийки и пащърнака.Продължете да задушавате като добавите още 1 ч.ч. топла вода.Когато зеленчуците почти омекнат добавете сушените сини сливи и продължете да задушавате още 5 - 10 минути.Яхнията трябва да остане почти на мазнина, сливите и зеленчуците да омекнат.Не добавям сол.Ако решите да добавите още при задушаването на праз лука добавете и солта.

     Тази яхния се приготвя на тих огън и става много вкусна.Може да се консумира топла или студена .

     Приятен апетит !














Няма коментари:

Публикуване на коментар