НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 броя праз лук / големи /
1 морков
1 пащърнак / използвах замразен /
3 - 4 стъбла селари
1 ч.ч. сушени сини сливи
зехтин
чубрица
Задушете в зехтин и малко вода нарязания на тънки кръгчета праз лук.Добавете след това моркова на кръгчета, селърито на тънки филийки и пащърнака.Продължете да задушавате като добавите още 1 ч.ч. топла вода.Когато зеленчуците почти омекнат добавете сушените сини сливи и продължете да задушавате още 5 - 10 минути.Яхнията трябва да остане почти на мазнина, сливите и зеленчуците да омекнат.Не добавям сол.Ако решите да добавите още при задушаването на праз лука добавете и солта.
Тази яхния се приготвя на тих огън и става много вкусна.Може да се консумира топла или студена .
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар