КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 18 април 2022 г.

Супа от коприва, лапад и зеленчуци с пресен чесън / Nettle soup, lapad and vegetables with fresh garlic /

 


    Тази много лесна за приготвяне супа направих през почивните дни.Чудесна е за сезона в това дъждовно време навън.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 голяма глава кромид лук

1 голям морков

парче корен целина / използвах замразена /

1 малка купа с прясна коприва

10 - 15 почистени от дръжките листа лапад

копър / коренчета / - 1 връзка

1 връзка пресен чесън

1 - 2 щипки нарязан пресен джоджен

1 щипка сол / по желание /

5 - 6 с.л. зехтин

     Измийте и почистете копривата и лапада и ги нарежете на ситно.Почистете и нарежете моркова, лука, коренчетата от копър и целината ако използвате прясна.

Сложете на котлона да заври 1/5 вода.След завиране намалете огъня и добавете всички зеленчуци.Варете 20 минути на тих огън.Накрая добавете зехтина, солта , ситно нарязания чесън и джоджена.

    Сервирайте супата леко топла или студена.Приятен апетит !



















Няма коментари:

Публикуване на коментар