Време е за бране на глухарче.Миналата година имаше почти през цялото лято та чак до есента.Но през пролетта глухарчето е най - вкусно и полезно.Използвам цялото растение с корените.Тази салата е с нахут и сумак - обичана от мен подправка.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ / за 7 - 8 порции / :
1 голяма купа пресни листа, цвят и корени от глухарче
540 грама варен нахут / консервиран в буркан /
4 връзка репички
1 краставица
сумак - 4 с.л. с връх
зехтин - 6 - 7 с.л.
лимонов сок от 2 лимона и настъргана кора
сол / по желание /
Измийте и почистете глухарчето.Листата измивам отделно от корените.Дръжките също използвам като внимателно отделям цветовете.Нарежете на ситно корените, дръжките и цветовете.Измийте и нарежете репичките и краставицата на полумесеци.
Всички продукти за салатата поставете в голяма купа и хубаво разбъркайте.Поднесете салатата веднага и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар