КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 18 април 2022 г.

Салата от глухарче със сумак и нахут / Dandelion salad with sumak and chickpeas /

 






    Време е за бране на глухарче.Миналата година имаше почти през цялото лято та чак до есента.Но през пролетта глухарчето е най - вкусно и полезно.Използвам цялото растение с корените.Тази салата е с нахут  и сумак - обичана от мен подправка.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ / за 7 - 8 порции / :

1 голяма купа пресни листа, цвят и корени от глухарче

540 грама варен нахут / консервиран в буркан /

4 връзка репички

1 краставица

сумак - 4 с.л. с връх

зехтин - 6 - 7 с.л.

лимонов сок от 2 лимона и настъргана кора

сол / по желание /

   Измийте и почистете глухарчето.Листата измивам отделно от корените.Дръжките също използвам като внимателно отделям цветовете.Нарежете на ситно корените, дръжките и цветовете.Измийте и нарежете репичките и краставицата на полумесеци.

   Всички продукти за салатата поставете в голяма купа и хубаво разбъркайте.Поднесете салатата веднага и да Ви е сладко !























Няма коментари:

Публикуване на коментар