КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 20 май 2022 г.

Печени патладжани с копър и пресен чесън / Roasted aubergines with dill and fresh garlic /

 



   Тези крехки и нежни патладжани закупих от Турция.Скоро бях в Одрин, а там патладжаните бяха разкошни и евтини.Изпекох ги върху хартия за печене.Прекрасна гарнитура към каквото пожелаете.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

пресни патладжани 

пресен чесън / на ситно /

пресен копър / на ситно /

сол

зехтин

сок от 1 лимон

За декорация : пресен домат

  Върху предварително намазана със зехтин хартия за печене поставете измитите и срязани на две по дължината патладжани.Направих разрези върху всеки патладжан във форма на ромбчета.Леко посолете и намажете отгоре също със зехтин.

   Пекат се много бързо.Около 20 минути са достатъчни, при температура 180 - 200 градуса.

   Поднесете топли или студени наръсени със зехтин, лимонов сок, пресен чесън и магданоз. Декорирайте по желание.Използвах резени пресен домат. Да ви е сладко !












  

Няма коментари:

Публикуване на коментар