Този фасул е много едър, подходящ за салати.На вид е пъстър, а на вкус е подобен на белия едър фасул гигант.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
300 грама едър шарен фасул
1 глава червен лук
5 - 6 с.л. зехтин
1 ч.л. сол / по желание /
Залейте добре измития фасул с вода докато го покрие напълно и оставете за една нощ .На следващия ден измийте отново, залейте с вода и поставете на огъня да заври.Оберете пяната с решетъчна лъжица, намалете огъня до минимум и варете до пълно омекване.Водата трябва да покрива фасула и почти да изври. Към края на веренето добавете солта.След като е напълно готов го отцедете в купа.Добавете нарязан червен лук, зехтин и разбъркайте
Поднесете веднага след приготвянето !
Няма коментари:
Публикуване на коментар