В изпълнението на тази рецепта няма нищо сложно.Необходима е само зеленина - лапад, лобода, коприва, манголд или киселец.Аз избрах лобода.Сега е сезонът и.Тази година имаме в градината съвсем саморасла и готова за бране - нежна и крехка.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 голяма купа прясна лобода
2 - 3 стръка пресен чесън
5 - 6 с.л. зехтин или олио
2 - 3 с.л.вода
на върха на ножа сол / или без нея /
Измийте добре зеленината и я нарежете на тънки лентички.Загрейте мазнината и водата и добавете пресния ситно нарязан чесън.Когато смени цвета си добавете и лободата.Задушете като разбърквате за 5 минути докато и лободата смени цвета си.Снемете от огъня и сервирайте.
Вкусна е както топла, така и студена.Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар