КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 30 май 2022 г.

Задушена прясна лобода с пресен чесън / Stewed fresh loboda with fresh garlic /

 

 


    В изпълнението на тази рецепта няма нищо сложно.Необходима е само зеленина - лапад, лобода, коприва, манголд или киселец.Аз избрах лобода.Сега е сезонът и.Тази година имаме в градината съвсем саморасла и готова за бране - нежна и крехка.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 голяма купа прясна лобода

2 - 3 стръка пресен чесън

5 - 6 с.л. зехтин или олио

2 - 3 с.л.вода

на върха на ножа сол / или без нея /

    Измийте добре зеленината и я нарежете на тънки лентички.Загрейте мазнината и водата и добавете пресния ситно нарязан чесън.Когато смени цвета си добавете и лободата.Задушете като разбърквате за 5 минути докато и лободата смени цвета си.Снемете от огъня и сервирайте.

        Вкусна е както топла, така и студена.Приятен апетит !













Няма коментари:

Публикуване на коментар