КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 26 май 2022 г.

Качамак с козе сирене и пресен чесън / Cachamak with goat's cheese and fresh garlic /


 

   Този качамак направих с набран от градината ни пресен чесън.Рецептата е класическа, няма разлика в приготвянето.Разликата е в гарнирането - козе сирене и пресен чесън.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 ч.ч. царевичен грис

3 ч.ч. вода 

щипка сол

За гарниране : козе сирене, пресен чесън, червен пипер, чубрица, зехтин


    В тенджера с дебело дъно поставяме царевичния грис, добавяме водата.Варим до кипене като малко преди сместа да заври намаляме огъня до минимум и бъркаме непрекъснато с дървена лопатка.Сместа трябва да се сгъсти и при бъркане да образува " пътечка ".Тогава качамака е напълно готов.Сваляме от огъня и изсипваме веднага в съд за сервиране.Правим с лъжица вдлъбнатини и гарнираме.За гарниране на този качамак използвах натрошено козе сирене, ситно нарязан пресен чесън, червен пипер, чубрица и зехтин.Не запържвам пипера и чубрицата.Просто ги поръсвам отгоре, поливам със струйка зехтин и качамака е готов.

         Сервира се леко топъл.Да Ви е сладко !















Няма коментари:

Публикуване на коментар