Този качамак направих с набран от градината ни пресен чесън.Рецептата е класическа, няма разлика в приготвянето.Разликата е в гарнирането - козе сирене и пресен чесън.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 ч.ч. царевичен грис
3 ч.ч. вода
щипка сол
За гарниране : козе сирене, пресен чесън, червен пипер, чубрица, зехтин
В тенджера с дебело дъно поставяме царевичния грис, добавяме водата.Варим до кипене като малко преди сместа да заври намаляме огъня до минимум и бъркаме непрекъснато с дървена лопатка.Сместа трябва да се сгъсти и при бъркане да образува " пътечка ".Тогава качамака е напълно готов.Сваляме от огъня и изсипваме веднага в съд за сервиране.Правим с лъжица вдлъбнатини и гарнираме.За гарниране на този качамак използвах натрошено козе сирене, ситно нарязан пресен чесън, червен пипер, чубрица и зехтин.Не запържвам пипера и чубрицата.Просто ги поръсвам отгоре, поливам със струйка зехтин и качамака е готов.
Сервира се леко топъл.Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар