КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 16 май 2022 г.

Гарнитура от грах, аспержи и пресен чесън / Garnish of peas, asparagus and fresh garlic /

 


  Тази гарнитура направих с аспержи от градината, които засяхме преди няколко години.Сега е сезона както на аспержите, така и на граха - пресни , направо от градината.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

пресен грах
пресни аспержи
пресен чесън
сол и зехтин на вкус
лимонов сок 

За декорация : кисели краставички

Количествата на продуктите са според броя порции.Можете да използвате и замразен грах в тази рецепта.
    Грахът и аспержите се поставят в кошничка за варене на пара и се варят под капак до омекване.След това аспержите се нарязват, добавя се и нарязан чесън.Всичко се разбърква с лимонов сок, зехтин и сол на вкус.
   Използвах кисели краставички за декорация на тази гарнитура.
         Приятен апетит !
















Няма коментари:

Публикуване на коментар