НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 ч.ч. царевичен грис
31/2 ч.ч. вода
1 ч.л.хималайска сол
За гарниране : 2 аспержи, 2 - 3 стръка зелен лук, 1 домат, зехтин
Почистете зеления лук и го нарежете на ситно.Нарежете на дребно и домата.Отрежете долната твърда част на аспержите, нарежете ги на малки парченца и ги варете в малко вода до омекване.
Сварете качамака като поставите гриса и водата в тенджера с дебело дъно на силен огън.Бъркайте постоянно с дървена лопатка.Малко преди да заври намалете огъня до минимум.Варете докато сместа се сгъсти и лопатката образува " пътечка " при движение в сместа.Премахнете от огъня и прехвърлете в предварително намазана със зехтин малка формичка за торта.Моята е с диаметър 20 см . Намажете отгоре качамака със зехтин и изчакайте да се охлади.
Поставете отгоре плато, обърнете формата и освободете от ринга.Украсете качамака с аспержите, домата и зеления лук.Поръсете със зехтин и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар