КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 27 май 2022 г.

Качамак с аспержи, домати и зелен лук / Cachamak with asparagus, tomatoes and green onions /

 



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 ч.ч. царевичен грис

31/2 ч.ч. вода

1 ч.л.хималайска сол

За гарниране : 2 аспержи, 2 - 3 стръка зелен лук, 1 домат, зехтин


         Почистете зеления лук и го нарежете на ситно.Нарежете на дребно и домата.Отрежете долната твърда част на аспержите, нарежете ги на малки парченца и ги варете в малко вода до омекване.

       Сварете качамака като поставите гриса и водата в тенджера с дебело дъно на силен огън.Бъркайте постоянно с дървена лопатка.Малко преди да заври намалете огъня до минимум.Варете докато сместа се сгъсти и  лопатката образува " пътечка "  при движение в сместа.Премахнете от огъня и прехвърлете в предварително намазана със зехтин малка формичка за торта.Моята е с диаметър  20 см  . Намажете отгоре качамака със зехтин и изчакайте да се охлади.

        Поставете отгоре плато, обърнете формата и освободете от ринга.Украсете качамака с аспержите, домата и зеления лук.Поръсете със зехтин и да Ви е сладко !










Няма коментари:

Публикуване на коментар