КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 22 май 2022 г.

Няколко идеи с гръцко сирене МАНУРИ, изпечено на грил или сурово / A few ideas with Greek MANURI cheese, grilled or raw /

 











    Гръцкото сирене Манури се произвежда от козе и овче мляко.Подходящо за печене на грил както и за прясна консумация сиренето е чудесно.Когато се пече на грил необходимо условие е грила да е добре загрят и намазан с мазнина.Пече се на умерен огън, от двете страни по 5 минути.Може да се гарнира с продукти по желание.

     Ето тук е гарнирано с тиквички на грил и цели чери домати.Сиренето се пече на грила по 5 минути от всяка страна.Грилът предварително е добре загрят и намазан с мазнина.











  Тук съм гарнирала с нарязани аспержи на пара, пресен копър и пресен чесън.











     Тук гарнирах прясното сирене със сушени домати и пресен копър.Използвах подложка от нарязани листа от киселец и глухарче.Добавих лимонов сок и зехтин както и сушени домати .










     Манури гарнирано с орехи и магданоз.В компанията на зелена салата с листа глухарче, краставица, репички, орехи.Украсих с резенчета домати, маслина, добавих зехтин и ябълков оцет.

















Няма коментари:

Публикуване на коментар