КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 9 май 2022 г.

Яхния с пресни картофи, кромид лук и пресен джоджен / Stew with fresh potatoes, onions and fresh mint /

 



   Това лесно и вкусно ястие научих от съседката ни Веса край къщата ни на село.Приготвя се лесно и с малко на брой продукти.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

пресни или стари картофи - 500 - 600 грама

1 голяма глава кромид лук

1 с.л. с връх брашно

пресен джоджен

 1 ч.л. червен пипер

олио


     Измиваме и обелваме лука и картофите.Нарязваме ги на кубчета и леко запържваме в мазнината.Добавеме брашно, червен пипер, сол  и разбъркваме.Заливаме ястието с вода / до средата на продуктите / и оставяме да къкри на слаб огън до омекване на картофите.Накрая добавяме ситно нарязан пресен джоджен.

     Сервираме ястието топло или студено.Да Ви е сладко !














Няма коментари:

Публикуване на коментар