КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 16 май 2022 г.

Салата от бакла на пара със сумак и зехтин




 НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :


500 грама прясна бакла

5 с.л. зехтин

сумак

сол


  Прясната бакла е чудесна когато се приготви през сезона и.Варена или съвсем прясна тя може да послужи като гарнитура към друго ястие.Между другото когато се консумира това растение екземи и други кожни заболявания се блокират.Знам от баща ми.Той имаше страшна екзема, но когато пролетно време излезе баклата екземата спираше да се развива.

   Тази гарнитура можете да приготвите и с по - голямо количество бакла.Аз приготвих с 500 - 600 грама.

Измийте и почистете баклата.Нарежете по - големите шушулки и веднага поставете в кошншчка за верене на пара над вряща вода, за да не потъмнее.Варете така на пара под капак до пълно омекване на шушулките.

  Сервирайте в чиния или плато, наръсена с малко сол, зехтин и сумак и да Ви е сладко !













Няма коментари:

Публикуване на коментар