НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
500 грама прясна бакла
5 с.л. зехтин
сумак
сол
Прясната бакла е чудесна когато се приготви през сезона и.Варена или съвсем прясна тя може да послужи като гарнитура към друго ястие.Между другото когато се консумира това растение екземи и други кожни заболявания се блокират.Знам от баща ми.Той имаше страшна екзема, но когато пролетно време излезе баклата екземата спираше да се развива.
Тази гарнитура можете да приготвите и с по - голямо количество бакла.Аз приготвих с 500 - 600 грама.
Измийте и почистете баклата.Нарежете по - големите шушулки и веднага поставете в кошншчка за верене на пара над вряща вода, за да не потъмнее.Варете така на пара под капак до пълно омекване на шушулките.
Сервирайте в чиния или плато, наръсена с малко сол, зехтин и сумак и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар