КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 25 октомври 2022 г.

Гювеч от зеленчуци със спаначени коренчета / Vegetable guvech with singa breaded roots /




      Есента е сезон, в който изобилието от плодове и зеленчуци е голямо.Сега е момента за оккончателно прибиране на всички зарзавати от градината.Именно с последните пиперки върхари направих този зеленчуков гювеч.Добавих и спаначени коренчета от две големи връзки спанак.Някои зеленчуци за гювеча са замразени - зелен фасул и бамя.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

3  средни по големина глави кромид лук

1 патладжан

2 моркова

коренчета от спанак - от 2 големи връзки

1 шепа бамя

1 шепа зелен фасул

1 тиквичка

магданоз

копър

1 ч.л. хималайска сол

зехтин

          Почистете и измийте всички зеленчуци.Нарежете на ситно кромид лука и спаначените коренчета.Тиквичките нарежете на кубчета, пиперките на ивички, патладжана на кубчета или парченца, морковите на полумесеци.Поставете патладжана в подсолена вода за 30 минути , след това хубаво го измийте под течаща вода.Ако използвате прясна бамя и зелен фасул почистете и тях.Аз използвах замразени.На ситно нарежете магданоза и копъра.

              В тенджера с дебело дъно загрейте зехтина с малко вода.Дабавете всички зеленчуци, солта и разбъркайте няколко пъти.Дабавете 1 ч.ч. студена вода и варете след кипване на тих огън под капак.Зеленчуците трябва да омекнат напълно, ястието да остане с малко сос почти на мазнина.В нашия дом обичаме да има сос.Вие преценете как на Вас ви харесва.

                  Готовия гювеч при сервиране наръсете с магданоз и копър и да Ви е сладко !

    













2 коментара:

  1. Виж спаначени коренчета съм опитвала, и много ги харесвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      обичам да използвам различни корени както да ги влагам в ястия , така и да ги използвам под формата на чайове или печива.
      Поздрави !

      Изтриване