Сиренето МАНУРИ е великолепно особено през пролетта в комбинация със зелени салати и варено яйце.Това е гръцко, сравнително безсолно, меко сирене преготвено от овче и козе мляко.Великолепно на вкус и външен вид, подходящо за скара и гарнитури.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
микс от зелени салати с бейби спанак / готов микс /
200 - 250 грама сирене МАНУРИ
няколко чери доматчета
1/2 краставица
1 с.л. микс от смлени ленено семе, сусам, тиквено и слънчогледово семе
зехтин
1 щипка сол
сок от 1 лимон или ябълков оцет
Измийте микса от зелени салати хубаво под течаща вода.Можете да използвате различни миксове.В случая аз използвах микс с пресен бейби спанак и рукола.Обелете и нарежете краставицата на полумесеци, чери доматчетата на половинки.Смесете всичко и разбъркайте.Добавете сол, зехтин, лимонов сок или ябълков оцет.
В салатиера поставете сиренето МАНУРИ, посипете го с микса от семена, около него насипете микса от салати и поднесете.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар