Този начин за приготвяне на риба е много лесен и е за предпочитане когато хората, за които ще приготвяте менюто се нуждаят от лека и вкусна храна.Рибата може да се поднесе с различни сосове и зелени подправки както и различни салати и гарнитури.За печене може да използвате различни видове риба както по - дребна, така и едра.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
риба по избор
кромид лук
хималайска сол
зехтин или мазнина по избор
За гарниране : лимон, пресен копър
Измиваме и почистваме рибата хубаво.Не премахваме главите.Посоляваме обилно навсякъде вкл.вътрешността.Така престоява 15 - 20 минути.Измиваме хубаво под течаща вода .Нарязваме 1 глава кромид лук на кръгчета.Хартия за пеене намазваме с мазнина.Поставяме 3 - 4 кръгчета лук в средата.Отгоре поставяме рибата.Завиваме с хартията като хубаво прищипваме хартията в краищата.Печем на 200 градуса в суха тава 40 - 50 минути.
Сервираме рибата топла заедно с хартията.Гарнираме с лимон и пресен копър.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар