НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 глава кромид лук
300 грама зелена леща
1 - 11/2 литра вода
дръжки от 2 връзки манголд
10 - 15 листа манголд
по 2 - 3 сушени доматчета за порция
мазнина по избор / по желание /
Тази яхния от леща направих без мазнина. Използвах пресен манголд и лук.Никакви други добавки - просто, лесно и вкусно.
Измийте лещата и я поставете в тенджера заедно с водата.На силен огън оставете да заври и оберете пяната.Добавете ситно нарязания кромид лук и намалете огъня.Варете 20 минути.След това проверете твърдостта на зърната.В случай,че са добре омекнали добавете дръжките от манголд и варете още 10 минути.Добевете солта, разбъркайте за 5 минути и свалете от огъня.Към топлата леща прибавете нарязаните на едро листа от манголд и разбъркайте.
Сервирайте ястието топло или студено, декорирано със сушени доматчета и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар