КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 20 април 2023 г.

Сирене МАНУРИ върху канапе от глухарче и варено яйце / MANURI cheese on a dandelion canapé and boiled egg /

 


    Глухарчето е в сезона си, а то е изключително полезно за здравето.Коренът на глухарчето се използва изключително много за лечение на различни заболявания.Листата и цветовете също са много полезни и особено през пролетта трябва да се включват в менюто.

     Глухарчето стимулира апетита, лекува екземи и псориазис, лекува рак на черния дроб.Растението се използва широко за лечение и на чернодробна стеатоза, цироза на черния дроб, болести на белия дроб и бронхите.Лекува стомашно - чревни разтройства.Особено полезно е за чревната микрофлора, защото съдържа пробиотици.Екстракти от растението се използват също така за лечение на панкреаса и жлъчката както и за прочистване от глисти.Има данни, че растнието подпомага лечението на рак на гърдата и левкемия.Глухарчето трябва да се включва в менюто целогодишно.Добри резултати са постигнати при лечение на настинки, грип и кашлица.Широкият спектър от заболявания , които добре се повлияват от това растение ни дава основание да твърдим,че глухарчето е едно от най - лесно приложимите растения за лечение.Среща се почти навсякъде и може да се намери дори и през зимата.Корените се сушат и могат да се прилагат под формата на чайове.

       Тази салатка от цялото растение гарнирах със сирене МАНУРИ, варено яйце  и див чесън от нашата градина.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

200 - 250 грама сирене МАНУРИ

листа, корени и цветове от глухарче

1 варено яйце

1 лист левурда

струйка зехтин

сок от 1 малък лимон

1 щипка сол

1 щипка червен сладък пипер

     Измийте хубаво под течаща вода глухарчето.Нарежете корените на ситно, листата на лентички, цветовете на ситно.Нарежете левурдата на тънки ивички.В плато поставете канапе от глухарче.Върху него поставете сиренето МАНУРИ  и яйцето срязано на 2 половинки.Поръсете левурдата върху сиренето, поръсете яйцето с щипка червен пипер  и залейте салатата с дресинг от лимонов сок, зехтин и сол.

     Поднесете салатата веднага и да Ви е сладко !


















Няма коментари:

Публикуване на коментар