Пресните аспержи са чудесни в този сезон.Приготвих ги върху канапе от левурда набрана от нашата градина.В случай, че аспержите са с дебели стъбла ги обелете и бланширайте предварително за 5 минути.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
250 грама аспержи
2 яйца
50 - 100 грама сирене
няколко листа левурда / мечи лук /
олио
червен пипер
чубрица
За поширане на яйцата : вода, 1 с.л. оцет
Измийте внимателно аспержите и отрежете долната, бяла твърда част.Отрежете стъблата на левурдата и ги нарежете на ситно.Намажете грил тиган с мазнина и го загрейте.Добавете аспержите и гриловайте от всички страни на умерен огън.Накрая добавете стъблата от левурда, леко да се запекат и извадете от огъня.
Загрейте вода в отделен съд.Добавете оцета и оставете да заври.При леко къкрене счупете яйцето и оставете докато се забули.Извадете с решетъчна лъжица.
В плато за сервиране подредете листа от левурда, аспержи със запечени стъбла от мечия лук.Добавете пошираните яйца и поръсете със сирене.Накрая добавете подправките - върху яйцата чубрица и червен пипер, върху сиренето - пресен копър.
Добавете струйка зехтин и сервирайте.Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар