КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 15 май 2023 г.

Прясна бакла с лимонов сок и зехтин / Fresh broad beans with lemon juice and olive oil /



     Прясната бакла / черен боб / е много вкусна особено сега когато е в сезона си.Приготвих я варена в малко вода с лимон и зехтин.Просто, бързо и лесно.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

500 - 600 грама прясна бакла

сок от 1 лимон

струйка зехтин

1 щипка сол

   Измийте баклата.Сложете да заври 600 мл. вода с добавен в нея сок от 1/2 лимон.Почиствайте баклата в двата края , срязвайте големите шушулки на две и пускайте във врящата вода.Когато цялото количество бакла е почистено разбъркайте няколко пъти и варете под капак 5 минути. Посолете.Намалете огъня до минимум и варете до пълно омекване на шушулките.Накрая добавете зехтина и махнете от огъня.

  Преди да сервирате поръсете баклата със сока на 1/2 лимон.

       Приятен апетит !






Няма коментари:

Публикуване на коментар