Прясната бакла / черен боб / е много вкусна особено сега когато е в сезона си.Приготвих я варена в малко вода с лимон и зехтин.Просто, бързо и лесно.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
500 - 600 грама прясна бакла
сок от 1 лимон
струйка зехтин
1 щипка сол
Измийте баклата.Сложете да заври 600 мл. вода с добавен в нея сок от 1/2 лимон.Почиствайте баклата в двата края , срязвайте големите шушулки на две и пускайте във врящата вода.Когато цялото количество бакла е почистено разбъркайте няколко пъти и варете под капак 5 минути. Посолете.Намалете огъня до минимум и варете до пълно омекване на шушулките.Накрая добавете зехтина и махнете от огъня.
Преди да сервирате поръсете баклата със сока на 1/2 лимон.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар