КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 3 май 2023 г.

Салата от глухарче с краставица, бадеми и варено яйце / Dandelion salad with cucumber, almonds and boiled egg /

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 купа листа, цвят и корени от глухарче/ 5 - 6 розетки с едри листа /

2 варени яйца

30 - 40 грама бадеми

1 краставица

1 щипка сол

сок от 1 лимон

струйка зехтин

    Почистете, измийте и нарежете корените, листата и цветовете от глухарче.Краставицата обелете и нарежете на полумесеци.Яйцата обелете и пасирайте с вилица.Бадемите залейте с вода за 6 часа , отлейте водата и смелете в пасатор.

    Смесете всички продукти за салатата в купа, разбъркайте хубаво и поднесете веднага след приготвянето.

     Да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар