КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 25 май 2023 г.

Още три идеи със сирене МАНУРИ / Three more ideas with MANURI cheese /

 


СИРЕНЕ МАНУРИ С ПРЕСЕН СПАНАК, КИСЕЛЕЦ, БАДЕМИ И РИГАН

   В тази чиния сиренето Манури гарнирах с нарязана на ивички салата от пресен спанак и киселец.Добавих 20 грама предварително накиснати за 6 часа във вода бадеми - нарязани на филийки.Салатата е овкусена със струйка зехтин и сок от лимон.
    Сиренето може да се посипе отгоре с различна сушена подправка.В случая използвах сушен гръцки риган.Добавих и филийки пресен домат за разкош.
       Приятен апетит !






СИРЕНЕ МАНУРИ СЪС ЗАДУШЕНА ЛОБОДА И ПРЕСЕН КОПЪР


   Тук сиренето Манури е гарнирано с  пресен домат и задушена лобода.Отгоре наръсих с пресен копър.

   Измийте и почистете лободата / използвах една голяма купа /.В тенджера с дебело дъно добавете струйка зехтин .Когато се загрее добавете цели розетки лобода, без да ги нарязвате предварително / и сок от 1/2 лимон.Вода не се добавя.Задушавайте на умерен огън без капак като разбърквате няколко пъти.Зеленината трябва да промени цвета си и да омекне.За около 7 - 10 минути е готова.Извадете от огъня и оставете напълно да изстине.В този случай е готова за гарниране.

     Приятен апетит !






СИРЕНЕ МАНУРИ С ПЕЧЕНИ КАМБИ И ПРЕСНИ ДОМАТИ


  Тук сиренето Манури е гарнирано с печени консервирани пълнени камби и резенчета пресен домат.Пидправката за наръсване на сиренето е сушен гръцки риган.Любим аромат.




Няма коментари:

Публикуване на коментар