НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 голяма купа листа, цветове и корени от глухарче
сол на вкус
зехтин
лимонов сок или оцет
яйца според броя на порциите
чубрица
червен пипер
Измийте и почистете хубаво глухарчето.Нарежете го на ситно - листа, корени и цветове. Поставете в купа и добавете щипка сол, оцет или лимонов сок и зехтин.Разбъркайте и насипете салатата в порционни чинии.
Поширайте яйцата във вряща вода с 1 с.л. оцет.Чукнете ги внимателно като разбъркате водата предварително за да се завихри.Обливайте периодично жълтъка докато се забули.
Сервирайте по 1 - 2 яйца за порция върху канапе от глухарче.Поръсете с чубрица, сол и червен пипер.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар