КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 15 май 2023 г.

Салата от глухарче с поширано яйце / Dandelion salad with poached egg /



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 голяма купа листа, цветове и корени от глухарче

сол на вкус

зехтин

лимонов сок или оцет

яйца според броя на порциите

чубрица

червен пипер

   Измийте и почистете хубаво глухарчето.Нарежете го на ситно - листа, корени и цветове. Поставете в купа и добавете щипка сол, оцет или лимонов сок и зехтин.Разбъркайте и насипете салатата в порционни чинии.

   Поширайте яйцата във вряща вода с 1 с.л. оцет.Чукнете ги внимателно като разбъркате водата предварително за да се завихри.Обливайте периодично жълтъка докато се забули.

   Сервирайте по 1 - 2 яйца за порция върху канапе от глухарче.Поръсете с чубрица, сол и червен пипер.

    Да Ви е сладко !









Няма коментари:

Публикуване на коментар