КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 15 май 2023 г.

Фава с гръцки джоджен и риба сардина / Fava with Greek mint and sardine fish /

 


    Отново съм в Гърция и какво по хубаво от гръцка фава гарнирана с гръцки джоджен и риба сардина.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

500 грама фава

1 глава кромид лук

сок от 1 лимон

1 кафена чашка зехтин

1 ч.л. сол

11/2 литра вода

За гарниране :

1 кафена лъжичка кимион

сардина от консерва - 100 грама

2 - 3 стръка прясна мента / гръцки джоджен /

    Измийте фавата.Поставете я в тенджера и залейте с водата.Поставете на силен огън да заври.Обирайте периодично пяната и добавете нарязания кромид лук.Намалете огъня до минимум и варете до омекване на зърната.Накрая добавете лимоновия сок и зехтина.По желание можете да добавите и 1 кафена лъжичка смлян кимон.

   Гарнирайте със стръкчете прясна мента / гръцки джоджен / и рибки сардина от консерва.

        Приятен апетит !






Няма коментари:

Публикуване на коментар