Отново съм в Гърция и какво по хубаво от гръцка фава гарнирана с гръцки джоджен и риба сардина.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
500 грама фава
1 глава кромид лук
сок от 1 лимон
1 кафена чашка зехтин
1 ч.л. сол
11/2 литра вода
За гарниране :
1 кафена лъжичка кимион
сардина от консерва - 100 грама
2 - 3 стръка прясна мента / гръцки джоджен /
Измийте фавата.Поставете я в тенджера и залейте с водата.Поставете на силен огън да заври.Обирайте периодично пяната и добавете нарязания кромид лук.Намалете огъня до минимум и варете до омекване на зърната.Накрая добавете лимоновия сок и зехтина.По желание можете да добавите и 1 кафена лъжичка смлян кимон.
Гарнирайте със стръкчете прясна мента / гръцки джоджен / и рибки сардина от консерва.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар