Сумакът е любимата ми подправка.Използвам я често и я купувам по няколко пакетчета, защото много ми харесва.Леко кисел, много приятен вкус подходящ за зеленчуци, риба, месо и сирена.
Имах още малко сирене Манури, което гарнирах със сумак.Сервирах върху канапе от зелени салати и боровинки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
150 грама зелени салати / микс /
200 грама сирене МАНУРИ
125 грама пресни боровинки
сок от 1/2 лимон
струйка зехтин
1 щипка сумак
Измийте под течаща вода зелените салати и боровинките.Смесете ги в купа със зехтина и сока от лимона.Разбъркайте и сервирайте в плато.Отгоре поставете сиренето.Поръсете със зехтина и сумака.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар