КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 15 май 2023 г.

Качамак с поширано яйце и сирене / Poached egg and cheese /

 


    Качамакът е любим и много вкусен особено когато времето е студено . Гарнирах го с поширани яйца и сирене.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 ч.ч. царевичен грис

3 ч.ч. вода

1 щипка сол

За гарниране : 100 грама сирене, 2 яйца, чубрица, червен пипер, струйка олио

    Сложете водата и царевичния грис в тенджера.Добавете солта и варете на умерен огън докато започне да се сгъстява.Намалете огъня и бъркайте докато сместта се сгъсти и дървената лопатка започне да образува пътечка по дъното на съда.Свалете от огъня и сервирайте в чинии.

  За 1 порция поширайте 1 или 2 яйца.В съд с вода и 1 с.л. оцет добавете яйцата внимателно и разбъркайте предварително докато водата се завихри.Варете на умерен огън като периодично обливате с вода жълтъците докато се забулят.Когато са готови яйцата ги прехвърлете върху качамака.Натрошете отгоре сирене, поръсете с чубрица и червен пипер и залейте с топла мазнина.

     Да Ви е сладко !








Няма коментари:

Публикуване на коментар